Koulutus

Tutustu koulutustarjontaamme klikkaamalla ILMOITTAUDU KOULUTUKSIIN palkkia ylävalikossa.. Jos haluamaasi koulutusta ei löydy valikoimastamme tai vastaavaa koulutusta ei ole vielä olemassa, ota yhteyttä niin räätälöidään yrityksellesi sopiva koulutus!

 

Kuorma- autonkuljettajan ammattipätevyys

 

1.8.2007 tuli voimaan laki ja asetus kuorma- autonkuljettajan ammattipätevyydestä. Lainsäädäntö perustuu EU- direktiiviin ja se sisältää vaatimukset perustason ammattipätevyyden hankkimisesta ja säännöllisesti annettavasta jatkokoulutuksesta. Ennen 10.9.2009 kuorma- auton ajoluvan hankkineilta edellytetään perustason ammattipätevyyttä.

Ammattiosaamisen ylläpitämiseksi ja täydentämiseksi kuorma- autonkuljettajien on suoritettava jatkokoulutus viiden vuoden jaksoissa. Jokaisen viiden vuoden aikana on kuljettajan suoritettava viisi koulutuspäivää. Koulutuspäivän pituus on vähintään 7*45minuuttia. Joka viisivuotisjaksossa on oltava yksi ennakoivan ajon koulutuspäivä.

Perustason ammattipätevyyskoulutuksesta on vapautettu ne kuljettajat, jotka ovat suorittaneet kuorma- auto ajoluvan ennen 10.9.2009.

Ensimmäinen viisivuotisjakso päättyy 10.9.2014, johon mennessä perustason ammattipätevyyskoulutuksista vapautettujen kuljettajien on suoritettava viisi jatkokoulutuspäivää voidakseen jatkaa kuorma- autonkuljettajan tehtävissä.

Perustason ammattipätevyyskoulutus on hankittava jos ajoluvan on saanut 10.9.2009 jälkeen. Näiden kuljettajien viisivuotisjakso jatkokoulutuksille alkaa ammattipätevyystodistuksen myöntämisestä. (Jos olet suorittanut perustason ammattipätevyyden ja saanut ammattipätevyystodistuksen 11.10.2012, tulee viisi ammattipätevyyden jatkokoulutuspäivää olla suoritettuna viimeistään 11.10.2017).

 

Asetus ammattipätevyyskoulutuksesta

Laki kuorma- ja linja- auton kuljettajien ammattipätevyydestä

Ammattipätevyysdirektiivi